top of page

"256 ετών βοτανολόγος"


...μας λέει τα "μυστικά" του

Ο Li Ching-Yuen είχε 23 συζύγους και πάνω από 200 παιδιά...

Γεννήθηκε στην Κίνα το 1677 αλλά και ο ίδιος υποστηρίζει ότι γεννήθηκε το 1736. Διδάχτηκε και εκπαιδεύτηκε στη βοτανολογία και στις πολεμικές τέχνες.

Η εφημερίδα New York Times τύπωσε ένα άρθρο στο οποίο δημοσιεύθηκαν επίσημα κινεζικά κρατικά έγγραφα που χρονολογούνται από το 1827 και περιείχαν επίσημα συγχαρητήρια για τα 150α γενέθλιά του. Άλλα έγγραφα, που χρονολογούνται από το 1877, περιείχαν επίσημα συγχαρητήρια για την 200η επέτειο του.

Το μυστικό του...

Η επιτυχία της μακροζωίας του με μια φράση: «Διατήρησε μια ήρεμη καρδιά, κάθισε σαν χελώνα, περπάτησε γρήγορα σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος» .

Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα σε αυτή την ιστορία. Ο Κινέζος γενικός στρατηγός Yang Sen Li κάλεσε να τον επισκεφθεί, και του πρόσφερε την ευκαιρία να διδάξει τους κινέζους στρατιώτες πολεμικές τέχνες. Ο στρατηγός δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο νέος φαινόταν ο επισκέπτης του, αν και είχε φτάσει στην ηλικία των 250 ετών.

Ο Li Ching-Yuen πέθανε στις 6 Μαΐου 1933. Είπε στους μαθητές του ότι είχε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες του σε αυτή τη ζωή, και ήταν έτοιμος να γυρίσει σπίτι.

Είναι δυνατό να βρεθούν και άλλες ενδιαφέρουσες ιστορίες για θαύματα υγείας στην Δύση αλλά και στους Γιόγκι της Ανατολής που έζησαν για πάνω από 100 χρόνια. Όχι μόνο γιατί επιβίωσαν τόσα πολλά χρόνια, αλλά επειδή ήταν γεμάτοι νεανικότητα, δυναμικότητα και ενθουσιασμό. Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτούς;

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα αίτια της νόσου σας ή των αγαπημένων σας από την οποία πάσχετε:

  • Ζήλια – προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

  • Εκδικητικότητα – προκαλεί αϋπνία και ασθένειες του λαιμού .

  • Η αδυναμία να βρεθεί μια λύση σε μια κατάσταση – προκαλεί ασθένειες των πνευμόνων.

  • Η έλλειψη ηθικών αρχών – προκαλεί χρόνιες παθήσεις, λοιμώξεις και ασθένειες του δέρματος.

  • Όντας πολύ κατηγορηματικοί ή ακλόνητοι στις πεποιθήσεις – αιτίες διαβήτη, ημικρανίες, και φλεγμονές.

  • Καθιστική ζωή – προκαλεί τον αλκοολισμό, μυκητιασικές λοιμώξεις, και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

  • Επιθετικότητα – προκαλεί γαστρικό έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, και κονδυλώματα.

  • Επιφυλακτικότητα – προκαλεί σχιζοφρένεια και ασθένειες των νεφρών.

  • Σκληρότητα – προκαλεί την επιληψία, το άσθμα, και την αναιμία.

  • Ανακινώντας συγκρούσεις – προκαλεί τη διεύρυνση του θυρεοειδούς.

  • Ασυνέπεια ή να είναι άστατος – αιτίες υπογονιμότητας.

  • Το να είσαι αγενής ή προσβλητικός – προκαλεί τον διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.

  • Άγχος – προκαλεί αρτηριακή πίεση, διαταραχές του πεπτικού συστήματος, της καρδιάς, και ασθένειες του δέρματος.

  • Απληστία – προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, παχυσαρκία και καρδιοπάθειες.

  • Απάθεια – προκαλεί το Διαβήτη

Ολιστική ιατρική είναι όλα όσα χρειαζόμαστε

Αυτές τις μέρες, ακόμη και η σύγχρονη ιατρική συμφωνεί: το 70% όλων των ασθενειών υλοποιούνται λόγω των αρνητικών σκέψεων ή συναισθηματικού στρες . Οι ασθένειες οφείλονται σε αυτήν την αιτία που ονομάζεται «ψυχοσωματική», και είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του συνόλου του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Μερικές φορές αρκετές ημέρες αυξημένου στρες είναι το μόνο που χρειάζεται για να ανοίξει ένα γαστρικό έλκος. Μερικές φορές, χρόνιο στρες είναι το μόνο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί διαβήτης ή καρδιακή νόσος, για να μην αναφέρουμε την κακή γενική κατάσταση της υγείας, μείωση της παραγωγικότητας, και έλλειψη ευτυχίας. Οι γιατροί και οι επιστήμονες συμφωνούν ομόφωνα ότι οι σκέψεις μας επηρεάζουν άμεσα τη δραστηριότητα των οργάνων μας, και την κατάσταση του σώματός μας γενικότερα. Αρχαίο φάρμακο έχει χαρακτηριστεί η ολιστική, επειδή φροντίζει όχι μόνο το φυσικό σώμα, αλλά και την ψυχή, καθώς και την προσωπική ζωή κάποιου.

Η μέθοδος αυτή επιτρέπει σε κάποιον να αφαιρέσει την αιτία της ασθένειας, και όχι απλώς την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, ως εκ τούτου εμποδίζει την επανεμφάνιση της. Η σύγχρονη ιατρική, από την άλλη πλευρά, ασχολείται με τις συνέπειες των ασθενειών-σωματικών ασθενειών. Εξαιτίας αυτού η ασθένεια επιστρέφει συχνά, δεδομένου ότι η αιτία της ασθένειας δεν είναι στην πραγματικότητα υπό θεραπεία.

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά για την υγεία …Οι ίδιες οι σκέψεις μας μπορούν να μας θεραπεύσουν. Υπάρχουν πολλές ιστορίες που έχουν καταγραφεί από συζητήσεις με ανθρώπους που ήταν σοβαρά άρρωστοι και θεράπευσαν τον εαυτό τους με τη δύναμη της σκέψης, αν και οι γιατροί είχαν χάσει κάθε ελπίδα. Μία από αυτές τις εντυπωσιακές ιστορίες μας λέει για τον Morris Goodman , ο οποίος, το 1981, συμμετείχε σε ένα αεροπορικό δυστύχημα και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση λόγω μη αναστρέψιμης βλάβης της σπονδυλικής στήλης και διάτρησης διαφράγματος.

Η ζωή του ανθρώπου υποστηρίχθηκε από έναν εξαεριστήρα αναπνοής, και η μόνη κίνηση που μπορούσε να κάνει ήταν να ανοιγοκλείνει τα μάτια του. Ωστόσο, αυτός ο άνθρωπος γνώριζε τη δύναμη της σκέψης, και μέσα σε λίγες μέρες αναγέννησε με επιτυχία το διάφραγμα του και μπορούσε να αναπνέει αυτόνομα. Επίσης αναγέννησε συνειδητά τον κατεστραμμένο νωτιαίο μυελό του, και άρχισε να μετακινεί όλα τα μέλη του. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε, διότι αυτό ακριβώς “δεν θα μπορούσε να συμβαίνει.« Μετά από λίγους μήνες, όμως, ο Morris Goodman άρχισε να περπατάει ξανά, και τελικά να ανακάμπτει πλήρως. Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις που συμβαίνουν γύρω μας. Σκέψεις που δεν μπορούν να κάνουν μόνο το σώμα άρρωστο, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ίαση του από ανίατες ασθένειες.

Αιτίες των δύσκολα θεραπευμένων ασθενειών από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Οι αρχαίες επιστήμες υγείας Ayurvedic δεν αποδεικνύουν μόνο την ύπαρξη των ψυχοσωματικών ασθενειών, αλλά και παρουσιάζουν έναν κατάλογο ειδικών ασθενειών που προκαλούνται από συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα. Από τι άλλο θα μπορούσαν οι σκέψεις να εξαρτώνται αν όχι από τον χαρακτήρα;

Από virsmai Απόδοση Κειμένου dorieas

κείμενο από www.newsitamea.gr

Ετικέτες:

Αναρτημένα Θέματα
Νέα Θέματα
Αρχείο
Αναζήτηση
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page